Tarina

AT Mestareiden tarinan ensimmäinen luku kirjoitettiin jo 90-luvulla. Juonta kehiteltiin toki jo kauan sitä ennen. Mestari yrityksen takana on pitkän linjan elementtiasennuksen ammattilainen Teuvo Uusitalo, joka johti ensimmäisen, noin 3 000 elementtiä sisältävän asennuskohteensa Helsingissä 80-luvun puolivälissä vastavalmistuneena rakennusmestarina. 

Teuvon veri veti kuitenkin pohjoiseen, Ouluun. Vuosien varrella Teuvo hankki kokemusta eri yritysten osakkaana, kohtasi ja voitti monia eri haasteita ja lopulta huomasi, että ainoa laman keskellä toimiva ala oli maatalous – kiitos Suomen EU-jäsenyyden vuonna 1995. Tuolloin Teuvo oli osakkaana betonielementtitehtaassa, joka keskittyi juurikin maatalousrakennuksiin. Työtä riitti niin paljon, että Teuvo näkikin järkevämmäksi perustaa oman alan yrityksen, AT Mestarit Oy:n. 


25 vuotta... ja työ jatkuu!

AT Mestarit perustettiin vuonna 1997, toimialanaan betonielementtien asentaminen. Maatalouden elementtiasennusten parissa vierähti varsin kiireiset kuusi vuotta, jona aikana AT Mestareiden asennuskädenjälki päätyi näkymään noin 500 maatalouden kohteeseen Suomessa. Vuosien varrella Teuvo on tehnyt paljon muutakin – muun muassa valmistanut saunanlauteita – ja kiinnostus erilaisiin asennusprojekteihin vain kasvoi. Vuosituhannenvaihteessa yritys pääsi mukaan Oulun Stockmannin elementtiasennuksiin ja yksi työ poiki mukanaan aina uuden. Kohteita tilattiin siihen tahtiin, että lopulta toiminnan tehostamiseksi otettiin mukaan autonosturit vuonna 2004. Yrityksen palvelutarjontaan tuli mukaan myös väestönsuojat, joita onkin asennettu vuoteen 2019 asti. Kotipaikkakunnallaan Oulussa AT Mestarit on jättänyt voimakkaasti jälkensä Oulun katukuvaan ollen mukana muun muassa hotelli Arinan ja Scandicin, Technopoliksen ja Oulun Yliopiston asennuksissa – puhumattakaan lukuisista pysäköintitaloista ja kauppakeskuksista Ouluun, Raaheen, Tornioon ja Keminmaalle. 

Vuonna 2011 AT Mestareiden liiketoiminta myytiin Nostokonepalvelulle, jossa Teuvolla vierähtikin yli 10 vuotta. Voimakkaassa kasvussa olleessa yrityksessä oli tuona aikana parhaillaan Oulussa noin 30 nostoyksikköä ja 40 työntekijää. Näinä vuosina AT Mestareiden muu liiketoiminta oli pienempää, mutta yritys oli silti toimintakunnossa. 

Nyt eletään vuotta 2022 ja työ elementtiasennusten parissa jatkuu taas. Elementtiasennuksia ja töitä on tarjolla paljon, ja liiketoimintaa on tarkoitus kehittää vastaamaan asiakkaan tarpeita matkan varrella. AT Mestarit kuuntelee asiakkaitaan siis herkällä korvalla ja olemme kiinnostuneita heidän työstään ja murheistaan. AT Mestareiden menestyksen ja pitkän iän salaisuus on sitoutuneet työntekijät, sillä yrityksessä on aina ajateltu niin, että työpaikka on vakituinen ja sen varaan voi rakentaa oman elämän. 


        "Kun työt hoitaa hyvin, kantaa se jatkossakin uutta työtä." 


Vanhimmat työntekijät ovat kulkeneet AT Mestareiden mukana pian 20 vuotta. 
Urakoissa ja asennuskohteissa Teuvon mielestä tärkeintä on vuoropuhelu asiakkaan kanssa. Pikkuhiljaa hän siirtää yritystä ja osaamista uudelle sukupolvelle, mutta toimintatapa säilyy: työt hoidetaan aina loppuun, kokemuksella ja ammattitaidolla. 

Katso palvelut
 

YRITTÄJÄN PITKÄ KOKEMUS lukuina

jakari grid.png

ALALLA VUODESTA
1984

YLI

2000
ASENNETTUA JA JOHDETTUA ELEMENTTIASENNUSKOHDETTA

elementti grid.png

30 
VUOTTA YRITTÄJÄNÄ